Halaman

Selasa, Mac 30, 2010

baby terbaru

pergghh... dah bersawang blog nih. teramat laa bz nyer nak update. nih pun luangkan sedikit masa untuk memperkenalkan baby terbaru. aiyarkk... produktifnya cik pau. oohh... jangan silap paham. baby baru tak perlukan mengandung selama sembilan bulan. cuma perlukan pengeraman duit simpanan jerk... huhuhu...

so yang ini ialah baby pertama. diangkat pada hujung tahun lepas.


nih baby no. 2 baru angkat semalam. nih kira yang terbaru laa... yang atas tu tak baper nak baru sangat... huhuhu..







so lepas nih bermulalah hobi baru. aku akan attend kelas fotografi pada 10 & 11 april di putra height, subang jaya. model cilik ada 3 nih, bleh laa shoot sepuas hati. yang penting camera nih untuk shoot gambar2 tudung dan kain ela yang akan aku tempek di kedai maipilih.com nanti. cik pau akan sibuk dan blog nih mungkin akan bersawang lagi... hehehe...
* angan2 tu ada... cuma kelapangan masa tu mcm tak berapa nak ada jerk... iskss...
baby baru yang ke 3 dalam pembikinan. ehh... orang ke bukan? tungguuu...

5 ulasan:

Mama Adib berkata...

walla syioknya

nino de queen berkata...

so.. productive.... hhehehe... ada tudung baru roger la eh...

m-i-o berkata...

errrr. klo tak keberatan, sudilah berkongsi - harga baby pertama tu berapa, baby kedua berapa?

sy pun ada minat gak ni. tenaga aje yang tak berapa ada. mungkin kena ada lapan tangan baru boleh bikin semua serentak. kahkahkah!!

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

oohhh... nak tau harga...
1. rm1300
2. rm1700

no 2 tu ada tambahan lain mcm lens filter, screen protector n satu lagi sd card buat spare so rm2000++ laa...

oleh kerana pc fair bakal berlangsung hujung minggu nih i sarankan try survey dulu apa yang patut n bleh bajet2.

setelah membeli i tak sajes u angkat model nikon d3K dan d5K sebab motor fokus tadek kat body camera means nak tukar ke lens yang ada motor fokus berharga ribu riban. kalau d90 berbaloi sikit nak angkat. start harga mmg rm3K tapi nak tukar lens nanti bleh beli lens saja dengan harga rm400 sebab body dia mmg dah ada motor fokus. itu pun kalau nak tukar laa... kalau nak ada dslr untuk suka suki saja bleh laa angkat yang murah2 jerk. model lain for beginner ialah canon 1000D. suka jugak nak cadangkan beli kat foto shangrila sebab u akan dapat membership kalau beli camera ngan dia. next pembelian apa saja bleh dapat 20% diskaun.

skang nih i tengah riki2 flash plak. model dslr yang mana nak pilih tu bergantung pada pembeli. in my case, this is the 1st step for photo biz. coming soon mungkin canon 550D. tapi bukan di pc fair hujung minggu nih laa... kasi pro ini nikon dulu... wakakak...

glad to share with u.

m-i-o berkata...

huhuhu. tq krn sudi menjawab soalan acik. acik sgt terharu!

tp sepatah pun masih belum lekat kat kepala acik ni ha. yg terlekat dlm kepala cuma -

RM, RM, RM

dan

RM, RM, RM.


errr. tahun depan acik pikir balik :P