Halaman

Jumaat, Julai 01, 2011

Hobi baru, biz baru dan *** baru...

sejak ada hobi baru tahun lepas, mabuk sekejap dengan dunia fotografi. sibuk nak gi kelas tambah ilmu... sibuk nak join outing nak tambah skill esp outing yang free2 nih... sonok gak laa dapat tambah kawan baru... berhubungan baru... jaringan fotografer, mak andam dan event manager... mcm2 pengalaman laa dapat timba.

sejak2 kebelakangan nih tak baper aktif dah dalam bidang fotografi. outing pun tak dapat nak pergi... bukan kata dah cukup ilmu tapi sebenarnya lebih banyak spend time kat rumah pada hujung2 minggu. sejak2 ada bisnes baru nih letih sikit laa but enjoy doing it... biz apa? ohh... menyediakan sarapan pagi utk bebudak opis. menu nasi lemak ayam goreng, daging dendeng, sambal udang, soto ayam, laksa, mee goreng, nasi goreng kampung, cina, ikan masin dan mee bandung. giler banyak menu tapi kadang2 buntu nak rotate menu apa. kuih pun ada buat jugak. pau kastard, pau sambal dan cekodok. derang nih makan tak cerewet. buat sejenis setiap hari pun insya-Allah abis... yang best tu pernah laa dapat order utk jamuan 40 orang, 60 orang... coming soon 80 orang...

mesti tertanya2 saper masak? ada masa ke? tido kul baper? ker tak tido? yang masak berat2 tu of coz encik suami. yang buat kuih dan membungkus of coz ler cik pau... huhuhu... samada tido lewat atau bangun awal untuk siapkan semua tu. kalau nasi lemak bleh masak bahan2nya start malam. nasi di awal pagi so bgn pagi tu tinggal bungkus ajer. bab tido biasanya bergilir... time hb dah abis masak lewat malam, cik pau bgn plak prepare kuih... terus berjaga utk packing sampai laa siap2 nak gi kije. selisih waktu tido laa gitu.

buat masa nih masih larat lagi nak layan bab masak2 nih cuma bab fotografi dah kena cuti kurang2 pun 3 tahun sebab nak terima kelahiran baru di hujung tahun nanti... ahaha... no 4 tu... kejor yeop kejor... kalau nak gagah2kan jugak buat fotografi tu boleh jer tapi takmo laa lasak2 sangat... kesihatan kena jaga... takut renyah2 sangat nanti takut ada implikasi keguguran ker apa ker kan... dengan memboyot nak menjalankan tugas tu pun... kurang sesuwai rasanya... so plan to be wed photog kena hold dulu buat masa ini... pic kat bawah nih ialah scan bb terbaru di usia 13 minggu...

boy atau girl? aha... kalau boleh nak boy... tapi tak tau laa kan apa yang Allah nak bagi... semoga abg long, kak ngah dan kak uda dapat menerima baik kelahiran adik baru nanti... insya-Allah...


****



“Entry ini ditulis untuk cabaran #1 iPad MySuperKids yang direviu oleh juri Adam Mohamad

9 ulasan:

nur berkata...

GOOD LUCK DEAR CIK PAU
http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/07/cabaran-1-contest-ipad2-msk-kumpulan.html

TAHNIAH BAKAL MENAMBAH KHALIFAH NANTI! KAGUM DGN USAHA BIZ BARU ITU. NUR PUN MINAT JUGA FOTOG TAPI SUDAH KURANG CERGAS BLOG FOTOG ITU.. TAK ADA DRIVE..
*AHLI KUMPULAN J

mynie berkata...

tahniah nak tunggu ahli keluarga baru :)

Flora Fana berkata...

salam. cik pau ;)

my group-mate. hehe

tahniah sebab tak lama lagi ada orang baru dalam hidup cik pau. memang sesuai dengan tajuk tema cabaran 1.hehe

take care cik pau! :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

go go pau.. aku beli selalu tanda sokongan ekeke

Mommy Fara berkata...

Congrats dear! N Good Luck!

madoct10 berkata...

Bibi...
Salam. Ingat kite lagi tak?Madoct yg duk Jepun dulu tu..masa anak 1st kita sama2 kan.. Nampaknya no 4 pun kite masih sama. Bila due?
Saya bulan 2 next year.

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

hi madoct
ingat... masih ingat kawan2 lama. dulu ada link tapi tukar template terus hilang semua. cari2 kat blog kengkawan lama baru jumpa madoct, mommydanial, farah225 sumer.. huhuhu...

yer laa dah sama2 nak masuk 4. mmg plan utk tahun depan tapi EDD hujung tahun nih nanti. kalau bb nak dok lama sikit dapat laa kuar tahun depan... hik hik hik.. semoga u sihat selamat hingga melahirkan.

payahnya nak tinggalkan jejak kat blog u... huhu...

madoct10 berkata...

bibi...
rindu kan zaman dulu2..masa 1st time beranak. TUp2 dah masuk 4..ehhehe.
facebook account ape ek?saya, siti sohailah.

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

mcm berjanji plak kita. terjumpa blog u nih pun i baru tau u dah ada kat mesia... heheh...

anak 1st kita sama laa yer? 2006?
#2 - 2007
#3 - 2009
#4 - 2011/12 (tak tau yang mana satu sebab ada history bb kuar lambat)

i tak leh masuk fb laa pulak kat opis nih... nanti u add laa yer... Fauziah Chilun