Halaman

Rabu, Februari 20, 2008

tak nak balik

semalam dah kul 5 ptg dapat call dari hb

hb : yang... rahimi tak mo balik... dia takmo masuk kete..
me : tak nak balik? kenapa tu?
hb : ntah dia... ngaruk nih... kang takut dia mengaruk sampai umah kang adik dia plak jadi mangsa.
me : ermm... *berat ati* nak tinggal ker?
hb : ntah... dia tak nak nih... kak jue tengah dukung dia..
me : okeh laa tinggal jerk... tapi ana tak leh tinggal... dia nyusu tu.
hb : okeh tinggal ek... bye.

adehhh... sedih jerk dengar anak aku takmo balik. naper ek? ker sebab dia kecik ati aku lepuk pungkok dia pagi tadi? kes takmo pakai pampers. *blank*
lepas punch tengok hb tengah dukung ana kat area laluan pejabat pos. sah anak bujang aku kena tinggal.

me : dia ngaruk teruk ker tadi?
hb : menjerit2 takmo balik... takmo masuk dalam kete...
me : *risau dan rasa bersalah... sebab aku marah dia pagi tadi ker?*

dalam perjalanan tu ana menyusu sambil tido... borak2 ngan hb...

hb : nak try gi amik imi tak?
me : ntah... u nak pusing ker? tak kisah jerk...
hb : i takut tak leh tido malam nih... kan i selalu tido peluk dia usap2 dia..
me : *sahdu plak...* kalau nak gi amik pusing ler...

try call tipon umah kak jue. tak angkat. call henpon kak jue... tak angkat gak... nak bgtau kita datang nak try pujuk imi bawak balik. sambil tu mata dok pandang ke court badminton tu... tengok2 ada budak lari2 anak masuk kedai... mcm kenal jer budak tu... tengok2 diekori kak jue... sah anak bujang aku tu... huhuhu... terus call hb yang tengah tunggu lift bgtau imi masuk kedai.
hb kuar dari kedai dukung imi... yess... berjaya gak bawak balik anak aku.

kak jue : dia nak jajan. lenkali sebelum balik kena umpan dia dulu...
me : ooo... mcm tu ker... imi makan apa tu?
MKR : atan lule (makan gula2)

kitorang balik dengan happy nyer... hik hik hik... kalau imi tadek sunyi ler... :)

2 ulasan:

::zuraimah:: berkata...

waaa sampai macam tu sekali ek kene umpan anak nak balik...huhuhu cant imagine xnak xmo balik umah sendiri..sedih tul la kalo gitu....

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

parah laa asik nak mengumpan jerk... huhuhu...