Halaman

Selasa, Mac 03, 2009

tren @ bas?

adehh... aku dah poning... pepagi gi kije nek ketapi sampai lambat... nek bas pun sampai lambat. kalau kat stesen komuter tu nak selesa sket naik sebelum kul 7. itu pun harap dapat naik jerk laa... duduk tu kompem tak dapat nyer. kalau nek bas plak mmg dapat duduk tapi kalau traffic jammed mmg laa sampai lambat jugak.. iskss...

skang nih komuter dah ada tren shuttle. paling okeh sbb amik masa 30 minit jerk sbb benti di beberapa stesen terpilih sahaja dan tempat kosong sangat banyak so bleh laa duduk mana suka. masalah nyer ada shuttle berjadual dan ada yang tak berjadual. kalau ikutkan shuttle berjadual yang tiba kat stesen kajang jam 7.32pgi. aku dah try naik tengok2 sampai kul 8.10 pagi di stesen kl. nak jalan kedek2 lagi amik masa 10 minit jugak laa... sama laa lambat mcm naik bas jugak... adehh... kadang kalau aku nek bas kul 7.10 pagi ker... jalan nyer kul 7.30 jgk laa.. campur traffic dan jalan kaki gedebak gedebuk... 8.30 jugak aku sampai. tensen jerk weh...

so moral of the story is... bangun pepagi lepas subuh dah kuar umah. kalau ada kesempatan mcm nih bleh pilih nak nek bas ker komuter. kalau cuti sekolah, nek bas pun leh sampai dalam masa sengah jam. yang penting dapat duduk. kalau nek komuter amik masa dalam 40 minit gitu tapi tak tentu lagi dapat duduk ker tidak...

balik kerja aku kompem nek komuter pasal kalau nak balik nek bas kena amik kat mydin sinar kota sana tu. pastu kalau ada bas, orang yang beratur plak panjang nyer... campur plak traffic jammed... adehh... walaupun komuter tu penuh tapi tak terasa sangat nak berdiri 40 minit. nek bas walaupun dapat duduk ada kala nyer amik masa sampai sejam setengah utk sampai ke kajang... iskss... tak leh tahan...

tu jerk laa pilihan2 yang ada. hari2 tensen datang lewat... huhhh...

3 ulasan:

me_czar berkata...

Sama.. hari2 tension sampai lewat. Punch card manjang merah. Kami naik keta lagi ar worst. Bleh nk naik komuter, tapi part nak kena keluar rumah awal yang tak sanggup. Mana nk hantar anak nursery lagi..

acu aza damia berkata...

Salam,

Kalau nak, mehla g kijer ngan acu skali... turun kat depan Menara Maybank ker...? Kalo nak, bagi tau tau... Acu kuar umah dalam kol 7.. Sampai menara maybank dalam kol 8.00 paling lewat...

U masuk kije kol bape..?

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

oohh tak per acu... nek tren kena catch kul 7.21am. insya-Allah sempat sampai :)