Halaman

Jumaat, April 25, 2008

Hari Harta Intelek 2008

IP day datang lagi. tahun nih kena jadi AJK jemputan dan protokol. tak pernah jadi AJK pun dalam IP day sebelum2 nih. rasa mcm ampeh jerk... buat last minute... hari jumaat yang minggu sebelum IP day tu terpaksa stay sampai kul 10 malam sebab nak siapkan surat jemputan. terpaksa laa bawak ana ngan imi naik opis. ana plak tak leh nak letak.. melalak jerk dia. imi dok sibuk berkemas barang dalam opis tu. dia ingat mainan dia agak nyer. main keyboard mcm laa tau apa yang dia buat. pastu main lumba lari dengan papa dia tu.... kecoh kejap opis tu. tahun depan kalau lantik gak jadi AJK.. pastu buat kije last minute mmg aku tolak ler... huhu...

sabtu ahad tu tak ke mana... ingat nak bawak imi ngan ana jenjalan tapi imi ngan hubby tak baper nak sihat. tambah2 plak cuaca tak menentu skang nih... sket2 ujan... sket2 ujan... imi plak tido ala2 petang... bangun kul 5.30 gitu... kul baper nak kuar ek...? abis2 pun pakaikan kasut, main sepak2 bola atau lumba lari kat koridor jerk. main puas2 sampai penat baru laa dia nak masuk. malam lepak kat kedai mamak... heheh... kecik2 aku dah ajar gi kedai mamak. bukan nak bawak sangat, at least ada jugak bawak dia jenjalan kuar dari rumah. dah ler 5 hari terperap kat umah bbsitter. ujung minggu mmg kena bawak jenajalan supaya tak busan. so dok kat kedai mamak just lepak2 minum jerk... kalau ada minggu2 yang tak bawak imi ngan ana jalan mesti rasa mcm ralat sket sebab imi akan ulang cakap... nak yalan - means nak jalan. mmg kecewa sket laa kalau tak dapat nak bawak imi ngan ana jenjalan.

back to IP day. rabu malam tu tak dapat nak gi rehearsal sebab imi ngan ana demam. pagi khamis tu aku pun terbangak2 tak tau nak gi mana dan buat apa. pastu dapat arahan kena usher tempat duduk... adehh... lemah lutut aku. yer laa taging yang derang letak tu kecik2 kang tercari2 plak tempat duduk... last2 yang dato' tu aku aware laa jugak tempat duduk nyer... yang tadek nama tu aku letak jerk kat tempat yang bertag reserve. tak per laa tu janji duduk.

1 ulasan:

mast@work berkata...

salam bibimie.. sebelum ni kita selalu chat kat forum SI.. singgah le blog saya jugak.. lepas ni nak add bibimie la pulak..

btw, nak panggil bibimie apa ye? panggil saya mas