Halaman

Ahad, April 06, 2008

tahniah...! anda berjaya

rasa mcm nak sengih2 jerk... hehehe... minggu lepas hari apa yer? lupa plak... dapat result exam pengesahan jawatan. tengok2 aku LULUS... har har har... sekalung tahniah buat diri sendiri. punya laa lama nyer menunggu nak dapat result pasal aku exam masa bulan puasa beberapa hari sebelum balik cuti raya. geng2 patent examiner sumer lulus. budak2 trademark ada yang tak lepas. formaliti patent pun ada gak tak lepas... aku pun tak tau cemana leh lepas tapi alhamdulillah laa.. tak perlu nak ulang belajar dan peksa... nak belajar tu cukup menyeksakan dengan keadaan aku skang nih. mana nak layan anak2... kerja2 rumah... nak harap tunggu hujung minggu baru nak blajar... masa tu gak laa nak kemas2 rumah dan layan anak2.

abis satu bab... ada lagi satu peksa yang aku kena amik... nih suka2 punya peksa.. huhu... peksa jadi ajen unit trust Public Mutual. aku start study pun masa hari khamis ngan jumaat aritu. mmg tak ada masa beb... dengan anak2 demam lagi tu. aku tak baca pun nota2 yang senior bagi tapi pulun baca rumus2 dan buat contoh2 soalan pengiraan. pening gak nak mengira2 nih.... maklum laa selama nih asik membaca jerk... tapi mmg dugaan betul... di saat last minute nih ler NEF demam laa pulak... malam nyer aku tak tido pasal dok layan dia nangis2 laa... berak2 la... panas satu badan lap2 dengan kain basah plak... adehh... gi amik peksa pun kepala berat jerk aku rasa. aku cakap kat NEF... kalau mama lulus peksa nih mmg rezeki anak2 mama laa nih... huhuhu... aku redha jerk laa kalau tak lulus mmg aku pun tak prepare dari awal. lebur laa rm250 yuran peksa... tapi aku tetap bersikap positif laa... kompiden yang kalau tikam pun bleh lulus... keh keh keh...

masa dua jam tu mcm sekejap jerk. sempat tengok jawapan orang lain... aku ternampak skrin orang depan. jawapan dia lain dari aku nyer. cuak gak... mmg aku tak dapat nak kira baper figure untuk soalan tu so bila tengok jawapan orang lain aku pun cuak laa kan. tiba2 skrin tukar jadi kaler kelabu... tulis kat situ exam dah abis... sila klik finish. aku pun klik dengan penuh debaran... dan keputusan nyer ialah... PASS... ahakss... lulus lagi dalam keadaan yang tak bersedia. alhamdulillah.. mmg rezeki anak2 aku. so skang nih aku dah bleh buat side income. aku harap Allah beri kesihatan yang baik untuk aku terus bekerja dan cari duit untuk memenuhi keperluan dan tak lupa jugak kesenangan yang aku ada tu nak dikongsikan dengan orang2 yang kurang bernasib baik... insya-Allah...

apa pun.. aku panjatkan kesyukuran kepada Allah atas dua kejayaan dalam waktu terdekat nih... aku bersyukur sesangat... alhamdulillah... alhamdulillah... alhamdulillah...

3 ulasan:

Guhn berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
mamadanish berkata...

Tahniah bbmie,
Apai pun tgh on d way la nak amik xm unit trust ni.
Tapi ok ke skang...ekonomi semua?U mesti dah baca byk..advise skit kitorang ni

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

tq mamadanish.
i pun baru nak study unit trust nih. orang kata bagus beli waktu harga murah nih... n this unit trust is for long term baru bleh nampak the money grow.
gudlak apai... tak baca pun bleh tikam2 nyer... har har har...