Halaman

Selasa, Mei 12, 2009

impianku

to be a good wealth planner, i need to have this to do my job
























sangat penting untuk aku bawa ke mana2 dan buat quotation on the spot serta menjimatkan masa untuk mengisi borang. quotation penting dalam industri insurans supaya dapat memberi benefit yang terbaik untuk client. sesetengah orang mempunyai kencenderungan yang berbeza untuk kepentingan masa depannya. dalam beberapa sales yang aku buat, ada yang nak benefit banyak untuk harga katil if warded, ada yang nak elaun hospital lebih dan ada yang nak duit sum covered lebih. bergantung jugak kepada umur dan premium yang dia mampu nak bayar. biasanya kalau nak duduk spital sebilik sorang, premium yang kena bayar is RM180++ sebulan. kalau tak mampu, dapat duduk sebilik empat katil jerk laa. atau pun untuk buat quotation prucash or retirement. untuk prucash, client perlu tau berapa saving yang dia kena buat in order to have RM1M in 20 years time. so aku tak leh nak nafikan kepentingan dan keperluan laptop nih dalam biz insurans. maka target sales aku mmg seperti entry sebelum nih. dengan sales RM150K bleh dapat bonus RM3K dan dengan duit bonus tu laa aku nak beli laptop. jangan dikenang laptop yang dicuri orang tempoh hari. cari duit n beli yang lain lepas tu jaga elok2 jangan sampai hilang. belajar dari kesilapan laa yer.

semoga impianku tercapai. amin...

5 ulasan:

me_czar berkata...

Mudah-mudahan dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t

Epelijau berkata...

aku doakan dimurahkan rezeki chilun sekeluarga.

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

amin... thanx for the dua.

noor asyikin berkata...

pau..semoga berjaya. kena kuat semangat ok.

julia berkata...

try la beli mac melalui education program, dpt diskaun smpai Rm500