Halaman

Rabu, Ogos 26, 2009

detail scan



semalam EL sebab seharian dok kat spital. pagi appointment follow-up farhana kat paeds hospital serdang. petang plak aku gi buat appointment untuk detail scan di HUKM. masa register tu nurse kata dah lewat sangat nak wat detail scan sebab dah besar. biasa nyer detail scan buat dalam minggu 21 - 26 or 28 mcm tu... ntah aku pun tak ingat. nak safe amik laa minggu 24... heheh.. so dia letak appointment next week 3hb sept waktu pagi. katanya lagi, mungkin doktor akan pay attention sket laa kot pasal ada history. aku pun heran gak laa naper doktor kat tanglin tu tak buat refer letter utk detail scan pada usia2 20-an aritu. nih mmg dah lewat kiranyer scan biasa2 jerk laa kan. hope doktor HUKM yang akan scan tu okeh laa... tak mcm doktor kat tanglin. dah ler tak nak scan sebab aku yang request... surat refer scan kat tempat lain pun dia takmo buat. ker tak tau sebenarnya bila ada history mmg kena detail scan? aa... tak tau aa tu.

masa dok jumpa doktor paeds kat serdang tu aku ada cakap jugak nak gi HUKM untuk detail scan. dia pun kata lewat dah nih masuk 36 wks sebab nyer biasa buat dalam 20-an gitu. pastu dia kata lagi tujuan buat awal2 tu adalah supaya ada pilihan samada nak teruskan kandungan atau pilih untuk gugurkan... aku pun ternganga jerk... bleh ek suka2 nak bunuh janin gitu? mungkin itu satu pilihan yang munasabah daripada kuar2 tengok cacat pastu ko takmo bela plak ek... oohhh... kejam lagi keji weh...

so far aku just nak be prepared jerk. kot laa sekali lagi cross terdapat baby achond jugak ker kan... haa... at least tau mana nak tuju. scan di tanglin aritu pun at 36wks ukuran baby masih 33wks... so due date sumer dah anjak ke depan lagi... ermm... aku harap lahir cukup sifat dan sihat... itu pun dah buat aku bersyukur. kalau Allah bagi baby achond lagi aku percaya ada rezeki bb tu nanti. sudah nyer aku laki bini yang dok menumpang rezeki anak2... tak gitu? huhuhu...

Ya Allah, semoga Engkau beri kesihatan yang baik pada baby yang dalam kandungan nih dan semoga aku bersalin dengan selamatnya... aminnn...

p/s : terfikir gak nih nak bersalin kat ner. kat spital banyak virus H1N1. nak bersalin kat umah bleh gitu? ngeh ngeh ngeh...

2 ulasan:

Ummu Auni Afif berkata...

mmg blog nya dikunci. nanti email untuk auhtorisation, cari cik pau punya email add tak ada la pula

nursyuhada berkata...

aminn.... moga kali ni dipermudahkan semuanye.. segala langkah.. segala daya.. insyaallah selamat yer...